Bebek, Beslenme, Çocuk

7 Aylık Bebek Ne Yer?

Bebek beslenmeleri ile ilgili günümüzde çok fazla araştırma yapılmakta olup, 7 aylık bebek aylık bebek beslenmesi çok fazla merak edilmektedir. Bebek beslenmelerinde ebeveynlerin tutumu ve aslında ebeveynlerin beslenme çeşitliliği ön plana çıkar. 

Bu nedenle anne ve babaların beslenme alışkanlığı aslında bebeklerini de doğrudan etkiler. Bebeklerin doğal bir şekilde beslenmesi ve yapay olan gıdalardan uzak durması ilerleyen dönemlerde sağlık açısından oldukça önemli olmaktadır.

7 Aylık Bebek Beslenmesine Genel Bakış

Bebek beslenmelerinde birçok ayrıntı bulunuyor. Ailenin beslenme konusunda tutumu, beslenme alışkanlıkları gibi durumlar bebeklerin de beslenme alışkanlıklarını belirlediği için burada önemli olan aslında kendi yaşamımızda beslenme alışkanlıklarımızı belirlemektir. 

Özellikle anne sütü alan ve anne sütü almamış olan bebeklerin beslenmesi 6 ay itibari ile farklılık göstereceğinden 7 aylık bebek ne yer? Sorusu sıkça karşımıza çıkıyor. Bebeklerin beslenmesi için farkındalıklar ve alışkanlıkların ön plana çıktığı kesinlikle unutulmamalıdır

7 Aylık Bebekler İçin Katı Gıdalara Geçiş

6 sonrası bebeklerin ek gıdaya geçiş dönemli bir süre sıkıntılı olabilmektedir. Özellikle anne sütü alan bebeklerin ek gıdayı reddetme gibi durumları oluşabilir. Böyle durumlarda sabırlı ve istikrarlı olmak oldukça önemlidir. 7 aylık bebekler ne yer? Sorusu için cevap aslında çok basittir. Burada önemli olan bebekleri aşama aşama katı gıda ile tanıştırmaktır. 

6 aylık dönemde bebeklere besinleri tattırma aşaması başlar ve bebeklerin alerjik durumları da belirlendikten sonra yavaş yavaş katı gıda ile tanıştırma dönemine geçilir. Bebeklerin sıvı bir şekilde ek gıda ile tanışması zamanla yerini, püreye ve sonrasında katı gıdaya bırakır. 7 aylık bir bebekte hemen katı ve sert gıdalar bebeğe verilmez. 

Çünkü bu durum tehlikeli olabilir. Diş oluşumu henüz tamamlanmadığı için bu dönemde bebekler çiğneme ve ısırma hareketini dişleri ile yapamaz bu nedenle sıvı ve püre halinde besinler önerilir.

7 Aylık Bebekler İçin Uygun Meyve Ve Sebze Çeşitleri

Bebekler ek gıdaya geçiş aşamasında farklı tatlara açıktır. Özellikle anne sütü ile beslenen bebekler genelde ek gıda sürecini reddedebilir. Bu nedenle farklı tatları uygun bir şekilde bebeğe sunmak önemlidir. 7 aylık bebekler için farklı alternatif sebze ve meyve çeşitleri verilir. Önemli olan uygun bir şekilde bu tatları bebeğe sunmaktır. 7 aylık bebeğe birçok meyve sebze verilebilir. 

Bunlar şu şekildedir,

  • Elma
  • Muz
  • Kavun, karpuz
  • Avokado
  • Patates
  • Kabak

Bu tür meyve ve sebzeler geçiş aşamasında ilk olarak tercih edilen gruplardır. Özellikle tek tek verilmesi bebeğin alerjik durumunun oluşup oluşmaması için önemlidir. Bu tür besinleri öncelikle suyunu çıkararak ya da iyice haşlayıp ezerek bebeğe vermek önemlidir. 

Bebeklerin bu dönemde diş etleri diş çıkarma dönemi olduğu için hassastır. Bu nedenle ek gıda dönemi uygun besinler verilmesi son derece önemlidir. Katı ve sert gıdalar bu döneme uygun olmaz bu nedenle sıvı ve püre halinde besinler tercih edilmelidir.

Bebeklere Yemek Yeme Alışkanlığı Kazandırma

Ek gıda süreci sancılı bir süreç olsa da ebeveynlerin tutumu bu dönemde çok önemlidir. Özellikle anne sütü ile beslenmeye alışmış olan bebekler bu dönemde sorun çıkarabilir. Bu nedenle nasıl davranması gerektiğini bilmek ve istikrarlı olmak bebek ve anne açısından oldukça önemlidir. 

Bebeklerin bu dönemde yemek yeme alışkanlıklarının oluşması ve bunu bir düzene oturtmak ilerleyen dönemler için de önem taşır. Bu dönemlerde özellikle bebek bakımı ile ilgilenen kişiler yani bebekleri günlük olarak doyurma işini üstlenecek kişilerin dikkat etmesi gereken önemli hususlar bulunur. 

Bunları şu şekilde sıralayabiliriz,

  • Yemek için belirli saatler belirlenmelidir
  • Yemek saati öncesi bebeğe ekstra süt, meyve ya da iştah kesici herhangi bir şey verilmemelidir
  • Yemeği reddeden bebeğe bir süre sonra yemek yedirmek tekrar denenmelidir
  • Yemek yerken bebeğe telefon, tablet gibi aletler verilmemelidir

Bu gibi hususlara dikkat edildiğinde bir süre sonra bebeklerde yemek yeme alışkanlığının oturduğu fark edilir. Alışkanlık kazandırmak için istikrarlı ve sabırlı olmak önemlidir. Bu nedenle bir alışkanlığın oturması için sürekli tekrar ve istikrar gerekir. Yemek yedirme saatlerini doğru bir şekilde ayarlayarak ve sürekli aynı saatte bebeğe yemek verilerek bu alışkanlıklar oturtulabilir.

7 Aylık Bebekler İçin Püre Tarifleri

7 aylık bebeklerin aktif besin kaynakları genellikle pürelerdir. Özellikle sebze ve meyve püreleri farklı tatlar ile birleştirerek verebilmeniz mümkündür. Farklı meyveler ve sebzeler önce tek tek denenip bir sorun olmadığından emin olunduktan sonra karıştırılarak da bebeğe verilebilir. Elma püresi ilk tercih esilen püreler arasındadır. 

Elmalar rendelenip püre haline getirilebilir. Patates püresi, patatesleri haşlayıp çatal ile ezdikten sonra üzerine hafif zeytin yağı gezdirerek bebeğinize verebilirsiniz. Yine sebzelerden kabak, patates ve havuç üçlüsünü de tek tek tattırdıktan sonra karıştırarak da bebeğinize verebilirsiniz. 

Öncelikle bu üç sebzeyi haşlayıp yine çatalla ezebilirsiniz, sonrasında sebzelerin üzerine zeytinyağı gezdirerek bebeğinize yedirebilirsiniz. Püre tariflerini bebeğinizin damak tadına göre zenginleştirebilmeniz mümkündür. Burada önemli olan bebeklerin doğru şekilde beslenmesidir.

7 Aylık Bebeklerde Ek Gıdaya Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeklerin ek gıda geçiş dönemleri hem sağlıkları hem de fiziksel gelişimleri için önemlidir. Bu nedenle bu sürecin doğru yönetilmesi gerekir. Ek gıda başlangıç aşamasında öncelikle beneğin beslenme alışkanlığı belirlenir. Doğru besinleri doğru zamanda bebek ile buluşturmanız gerekir. 

Bebeğin reddettiği besinler varsa bu besinler ara ara tekrar denenerek bebeğe sunulmalıdır. Sevmediği ve kesinlikle ağzına almadığı besinler farklı tatlar ile birleştirilerek tekrar bebeklere verilebilir. Örneğin elma yemeği sevmeyen bebeğe elma ve muz birleştirilerek verilebilir. Yine bu dönemde farklı alternatif tatlar birleştirilir.

7 Aylık Bebekler İçin Protein Kaynakları: Et – Tavuk Ve Balık

Bebeklerin besin kaynaklarını doğru bir şekilde alması gelişimleri açısından önemlidir. Özellikle protein kaynakları doğru bir şekilde belirlenerek bebeklere verilmelidir. 7 aylık bebek için en önemli protein kaynağı yumurta sarısıdır. 

Öncelikle yumurta sarısı ile protein alımına başlanır. Et, balık, tavuk gibi besin kaynakları ilk aşamada bebeklere verilmez. Bu nedenle 7 aylık bebekler ne yer? Sorusu farklı şekilde cevaplanabilir. Kuzu eti ilk etapta geçiş için önerilen protein çeşididir. 

Kuzu kıyması ya da kuzu eti yemeklere azar azar katılarak bebeklere tattırılabilir. Böylece yemeklerin içinde protein kaynakları alınmış olur. Özellikle tavuk eti sıkıntılı olabilir bu nedenle gezen tavuk ya da köy tavuğu olmadığı sürece bebeklere yedirilmesi önerilmemektedir.

7 Aylık Bebekler İçin Demir Zengini Gıdalar Ve Önemi

Bebekler için belirli vitamin ve mineraller son derece önemlidir. Demir bakımından zengin yiyecekler ile beslenmek bebeklerin beyin gelişimini doğrudan etkiler. Bu nedenle besinlerin doğru zamanda bebeğe yeterli seviyede verilmesi önem taşır demir açısından zengin olan ve bebek beslenmesine uygun olan en önemli iki besin pekmez ve cevizdir. 

Demir açısından zengin olan birçok besin kaynağı bulunur ancak bebeklere uygun olan bu iki besindir. Pekmezi kekleri tatlandırmada ve sabah kahvaltılarında kullanabilirsiniz. Yine cevizi de bebeklere uygun tatlarla karıştırarak deneyebilirsiniz.

Kategoriler: Bebek, Beslenme, Çocuk
6 Aylık Bebek Ne Yer İçer?
Bebek Gazı Nasıl Çıkarılır?